Saftig hjemmelaget eplekake i porsjonsformer toppet med vaniljekrem.
Disse ble så gode at min samboer spiste nesten alle selv og ville ikke dele 🙂
Denne oppskriften gir ca 24 små muffins.
Ingredienser
- 150 g meierismør
- 2 store egg
- 150 g sukker
- 230 g glutenfritt fint mel (jeg brukte Semper mix)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts ekte vaniljesukker
- 1 dl fløte, matfløte eller melk
- 2–3 syrlige, norske epler
- 2 dl vaniljekrem
- 2 ts kanel
- 2 ss sukker
- Perlesukker og hakkede nøtter til pynt
Fremgangsmåte
- Smelt og brun smøret forsiktig til det får litt farge, avkjøles.
- Skrell og skjær eplene i jevne båter.
- Ha bitene i en bolle og vend de i 2 ss sukker og 2 ts kanel.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Visp smøret raskt inn i eggedosisen. Rør inn det tørre vekselvis med fløten.
- Fordel røren i muffinsformene, fyll formene 3/4 fulle. Legg på en skje vaniljekrem på hver muffins og stikk ned et par tre eplebåter. Dryss over litt perlesukker og hakkede nøtter.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 190°C i ca. 18–20 minutter.
- Serveres lunkne.
[disclaim]Tips! Syrlige epler passer best til.[/disclaim]